Seznam vseh skupin izdelkov kozmetike, ki so Vam trenutno na voljo v naši ponudbi naravne kozmetike Neem:
Priporočite izdelke kozmetike NEEM svojim prijateljem in si zagotovite možnosti kupovanja s popustom tako za vas kot za prijatelje. Naravna kozmetika NEEM nagrajuje zvestobo.
Če želiš biti vedno na tekočem in pridobiti številne koristne nasvete o posameznih naravnih sestavinah bio kozmetike NEEM, lepotnih nasvetih in drugih življenjskih trikih, se prijavi na naše e-novice. Novice izhajajo 1x mesečno.
Za vse, ki se prvič srečujete z NEEM-om (neem drevo oz. L. Azadirachta Indica), je spodaj nekaj osnovnih informacij:
Čudežno drevo - NEEM je zanesljivo naravno nadomestilo kemičnim substancam brez povratnih učinkov na okolje, telo in duha.
Čudežno drevo oz. Neem so odkrili v Indiji pred več kot 2000 leti. V dolgih letih raziskovanja se je drevo izkazalo kot izredno učinkovito pri zdravljenju neštetih bolezni, od kožnih bolezni do diabetesa in arterijske skleroze. Zaradi svojih učinkov je poimenovano kot Čudežno drevo 21. stoletja, njegova učinkovitost je dokazana pri zdravljenju več kot 100 bolezni, pripravki iz njega pa so učinkoviti v boju zoper mnoge kožne bolezni, septične razjede in inficirane opekline. V zadnjih dvajsetih letih je drevo neem najbolj raziskovan naravni vir, ki lahko reši mnogo globalnih okoljskih in zdravstvenih problemov. Ima namreč sloves naravnega čistilca zraka z visokim nivojem izpustov kisika in s tem vzdrževanja uravnoteženega nivoja kisika v atmosferi. Neemova sposobnost prenašanja ekstremne vročine in onesnaženosti vode je dobro poznana. Prav tako pripomore k izboljšanju plodnosti prsti in obnovitvi odlagališč odpadkov.
Čudežno drevo oz. Neem, je 15 do 20 metrov visoko, zimzeleno in košato drevo. Najbolje uspeva v tropskem in subtropskem pasu, saj ni občutljiv na visoke temperature in za svoj obstanek ne potrebuje večjih količin vode. V zadnjem času se je razraščenost drevesa preselila tudi v hladnejše predele Evrope in tako Neem danes raste že v več kot tridesetih državah sveta. Edina ovira za njegov še hitrejši razrast je, da ne prenese temperatur pod 4° C.
Vsi deli drevesa (semena, listi, cvetovi, plodovi, korenine in lubje) so užitni in se danes uporabljajo v številne namene, tako je Neem prisoten tudi v naravni kozmetiki.
Olje iz plodov in semen drevesa neem je svetlo do temno rjave barve in vsebuje določene količine naravnih steroidov (za katere je značilno, da imajo zdravilne učinke na kožo), vključno z beta-sitosteroli (uporabljajo se za zdravljenje moških, ki trpijo zaradi razširjene žleze prostate), kot tudi linolenske, linolne in oleinske kisline (omega 3, 6 in 9; znano je, da omega 3 maščobne kisline pomagajo k preprečevanju arterijske skleroze). Poleg svojih zdravilnih lastnosti, se Neem olje uporablja tudi kot podlaga za izdelavo različne organske kozmetike, npr. mila, šamponi, zobne paste ter razne organske kreme. Neem olje je med drugim nepogrešljiv vsestranski, antibakterijski, protivirusni in naravni bio-pesticid, ki se uporablja za selektivno zatiranje škodljivih organizmov v rastlinah. Zelo učinkovit je kot zaščitni repelent za živali, saj se s svojimi učinkovinami uspešno spopada z bolhami, klopi in ušmi.